Top 10 trends in softwareontwikkeling voor 2020 die u moet kennen

Vandaag de dag zien we een snelle digitale transformatie die van invloed is op alle levenssferen, waaronder business, gezondheidszorg, productie en entertainment.  Elke dag gebruiken mensen al kunstmatige intelligentie zonder het zelf echt door te hebben. Neem bijvoorbeeld Gmail, of de voorspellende zoekopdrachten van Google en gepersonaliseerde productaanbevelingen.

Veel logistieke- en productiebedrijven gebruiken al robots om operaties te automatiseren en kosten te optimaliseren. Iedereen heeft gehoord van cryptocurrencies die een totaal nieuw concept waren toen Bitcoin in 2009 werd gelanceerd. Nu, bijna 11 jaar later, zijn er meer dan duizend.  Mobiele apps, online winkels en sociale netwerken zijn onvervangbare hulpmiddelen geworden om goederen en/of diensten te kopen, verkopen en promoten.

In dit artikel hebben we tien trends voor softwareontwikkeling verzameld die in 2020-2021 centraal zullen staan.  Bekijk ze hieronder!

1. Internet of Things (IoT)

IoT-groei is een van de belangrijkste technologietrends in 2020. Door sensoren, apparaten, machines- en voertuigen te verbinden heeft dit een grote impact op onze wereld. Er zijn veel IoT-gebruiksscenario’s in verschillende sectoren, waaronder:

 • Verbonden auto’s
 • Apparatuur op afstand / inventaris volgen
 • Verkeers- en milieumonitoring
 • Telemetrie aan het bed
 • Beheer van patiënten op afstand
 • Verbonden olieveld exploratie
 • Beheer van bouwmachines
 • Digitale handtekening
 • Traceerbaarheid van de supply chain
 • Slimme domotica
 • Monitoring van water / energieverbruik

Statista voorspelt dat de wereldwijde inkomsten uit de IoT-markt tegen 2025 ongeveer $1,6 miljard zullen bedragen. Bouw, telecommunicatie en gezondheidszorg zijn die sectoren die de snelste samengestelde jaarlijkse groeipercentages (CAGR) zullen zien, met respectievelijk 15,0%, 14,2% en 13,6% (IDC-rapport ).

IoT kan verschillende voordelen bieden, waardoor bedrijven grote hoeveelheden gegevens kunnen verzamelen, verschillende processen kunnen versnellen, uitval van apparatuur kunnen voorkomen, voorraadbeheer zonder verliezen kunnen garanderen en de bedrijfskosten kunnen verlagen

2. Kunstmatige intelligentie

MarketsandMarkets voorspelt dat de wereldwijde markt voor kunstmatige intelligentie in 2025 $190,61 miljard zal bereiken tegenover de $21,46 miljard in 2018. Een dergelijke snelle groei wordt voornamelijk verklaard door factoren zoals toenemende hoeveelheden big data, groeiend cloud gebruik, toenemende vraag naar workflow automatisering en brede acceptatie van persoonlijke digitale assistenten.

Er zijn verschillende AI-toepassingen: robots, chatbots, algoritmen voor machine learning, software voor beeld- en tekstherkenning, gegevensfiltering, gegevensanalyse, verkoopprognoses, enz.

AI biedt bedrijven tal van voordelen, waardoor ze hun activiteiten aanzienlijk kunnen stroomlijnen, de kosten kunnen verlagen, de productiviteit kunnen verhogen, de klantenservice kunnen verbeteren, de prestaties kunnen verbeteren, enz. Bovendien is AI al actief in het genereren van kunst en inhoud.  Maar tegenwoordig kan AI afbeeldingen schilderen en prachtige afbeeldingen maken.

3. Blockchain

Hoewel niemand wist wat blockchain was tot aan zijn verschijning als de technologie achter Bitcoin, wordt het nu op verschillende gebieden breed toegepast. Het vertegenwoordigt een gedecentraliseerd digitaal gegevensbestand, biedt veilige informatieopslag en maakt veilige transacties zonder derden mogelijk.

Hoewel het lijkt dat blockchain-oplossingen voornamelijk worden gebruikt in het bankwezen en de financiële wereld, zijn haar toepassingen verspreid over bijna elke sector.  Gezondheidszorg, logistiek, verzekeringen, landbouw, onroerend goed, productie, automobiele, aandelenhandel, crowdfunding, enz. Zijn de industrieën die er baat bij kunnen hebben.

Het introduceerde ook Ethereum (dit is een open source blockchain-gebaseerd gedistribueerd computerplatform) slimme contracten – zelfuitvoerende contracten die overeenkomst voorwaarden tussen twee partijen bevatten en rechtstreeks in de code zijn geschreven.  Door automatisch de voltooiing ervan te controleren en tussenpersonen te verwijderen, kunnen ze ook in de bovengenoemde velden worden ingezet.

Blockchain-marktvoorspellingen voor de komende jaren:

 • Market Study Report zegt dat de wereldwijde blockchain-markt die in 2017 $708 miljoen bedroeg naar verwachting zal groeien tot $60,7 miljard in 2024.
 • Tegen 2025 zal 55% van de toepassingen in de gezondheidszorg geïntegreerde blockchain-oplossingen voor commercieel gebruik hebben (Statista).
 • De Amerikaanse uitgaven aan blockchain-initiatieven zullen naar verwachting in 2021 ongeveer $4,2 miljard bedragen, waardoor het een regionale investeringsleider wordt (Statista).
 • De wereldwijde blockchain-marktwaarde in de voedings- en landbouwindustrie zal naar verwachting in 2028 bijna 1,4 miljard dollar bedragen, tegen 32,2 miljoen dollar in 2017 (Statista).

Maar tegenwoordig gebruiken organisaties blockchain om te beschermen tegen vervalsing en de traceerbaarheid van de supply chain mogelijk te maken, gegevens veilig op te slaan en uit te wisselen. Aangezien de uitgaven eraan snel groeien, zal het een van de belangrijkste technologietrends 2020 zijn.

4. Big data

Zoals Statista meldt, zal de wereldwijde big data-markt naar verwachting in 2027 $103 miljard bereiken. Stel je voor: internetgebruikers genereren dagelijks bijna 2,5 biljoen bytes aan gegevens (volgens Data Never Sleeps 5.0)!

Het vergroten van de werkgelegenheid voor big data is een van de belangrijkste technologie trends van 2020. Door grote hoeveelheden onbewerkte en ongestructureerde gegevens vast te leggen, op te slaan, te analyseren en te visualiseren, transformeren ze deze in waardevolle informatie.

Gegevens kunnen van bijna overal worden gehaald: video- en audio-records, e-mails, smart-apparaten, web/mobiele apps, sociale media kanalen, recensies, peilingen, enquêtes, transcripties, oproeplogboeken, bedrijfsbronnen, online archieven, enz.

Gebruikt in verschillende industrieën, kunnen big data-verwerkingshulpmiddelen voordelen bieden zoals voorspellende analyses, efficiënt risicobeheer, diepgaande inzichten in klantgedrag, verbeterde leadgeneratie, verbeterde advertentiecampagnes, klantenervaringbeheer genegeerd en nauwkeurige kredietscore.

5. Mixed Reality

Mixed Reality vertegenwoordigt de samensmelting van echte en virtuele werelden, die zowel AR (Augmented Reality) als VR (Virtual Reality) omvatten, en vormt immersieve omgevingen waarin fysieke of digitale objecten in realtime op elkaar inwerken.

Volgens Juniper Research, gepubliceerd in 2019, zal de mobiele MR-marktwaarde in 2024 meer dan $43 miljard bedragen, en zal dit groeien van de $8 miljard in 2019. Naar verwachting zal 75% van de MR-geschikte applicaties tegen 2024 via mobiel worden geleverd. Dit onderzoek voorspelt ook dat 40% van de MR-oplossingen bestemd is voor sociale media.

Door AR- en VR-technologieën te combineren, transformeert Mixed Reality industrieën zoals entertainment, op simulatie gebaseerd leren, kunst, gezondheidszorg, detailhandel, werken op afstand, historische wederopbouw en militaire training.

6. Continuous integration + continuous deployment

 Continuous integration + continuous deployment (CI/CD) zal in 2020 een van de nieuwste trends op het gebied van softwareontwikkeling blijven. Het vertegenwoordigt een van de ‘best practices’ en stelt leveranciers van IT-services in staat om programmeer processen te stroomlijnen en de kwaliteit van de eindoplossing te verbeteren.

Met CI kunnen specialisten app-assemblages versnellen dankzij onmiddellijke foutdetectie en codewijzigingen. Bovendien zijn ze gemachtigd om hun code in een gedeelde repository te plaatsen, waarbij elke check-in wordt geverifieerd.  Hierdoor worden bugs en fouten direct gevonden en kunnen ze veel sneller worden verholpen.

De belangrijkste taak van continuous deployment is het versnellen van de levering van applicatie-updates. Op de CD gaat elke wijziging in de code door geautomatiseerde tests om builds te assembleren en naar productie te gaan via meerdere productie-deployments. 

Daarom stelt een CI/CD-aanpak teams in staat om apps veel sneller uit te brengen. Bij NAEDIT gebruiken we CI/CD het om de time-to-market te verkorten, de app-kwaliteit te verbeteren en vaker updates te bieden. Door tijdwinst kunnen onze specialisten zich met deze praktijk concentreren op meer gecompliceerde taken.

7. 5G

Als innovatieve draadloze communicatietechnologie biedt 5G smartphonegebruikers beter mobiel breedband, verbeterde ervaringen en snellere download- en uploadsnelheden.  Tegen 2021 zal het aantal 5G-compatibele verbindingen naar verwachting groeien tot 20-100 miljoen (Statista).  De wereldwijde uitgaven aan 5G mobiele infrastructuur zullen naar verwachting tegen 2021 ongeveer $2,3 miljard bedragen.

5G is bedoeld om een ​​verbeterde gegevensbeveiliging te garanderen.  Bovendien zal de ontwikkeling van VR en AR ook verbeteren door betere verbindingen, snelheid en ervaringen.

8. Progressive Web Apps

Progressive web-apps (PWA) is een andere trend die u moet kennen. Een PWA is een mix van een website en functionaliteit van een mobiele applicatie die als een native oplossing fungeert.  Het biedt gebruikers een meeslepende ervaring op volledig scherm en kan rechtstreeks vanaf de site worden geïnstalleerd en leeft op het startscherm van de smartphone. Daarom hoef je de app store niet te openen.

Verbeterde prestaties, aantrekkelijke UX (gebruikerservaring), snellere laadtijd, minder datagebruik zijn de belangrijkste PWA-voordelen.  Veel wereldberoemde bedrijven en projecten zoals Forbes, Twitter, AliExpress, Pinterest, Lancôme, Flipkart, BookMyShow en MakeMyTrip hebben al PWA-oplossingen geïntegreerd.

Een paar jaar geleden besloot AliExpress, een populaire e-commerce website, een progressive web-app te bouwen om klanten een naadloze gebruikerservaring en hoge laadsnelheid te bieden. Dankzij PWA-integratie behaalde het bedrijf uitstekende resultaten: 104% hogere conversie voor nieuwe gebruikers, 82% hogere conversieratio voor iOS-gebruikers, 2x meer pagina’s per sessie, 74% meer tijd per sessie.

9. Cyberbeveiliging

Volgens voorspellingen van Cybersecurity Ventures zal de schade als gevolg van cybercriminaliteit tegen 2021 de wereld jaarlijks $6 miljard kosten, wat de schade als gevolg van natuurrampen overtreft. In het huidige tijdperk van cyberaanvallen en bedreigingen is de invoering van sterke veiligheidsmaatregelen bijzonder belangrijk geworden. Dit moedigt iedereen – overheidsinstanties, bedrijven, kleine- en middelgrote bedrijven – aan om beveiligingsoplossingen te integreren.

Statistieken over de markt voor cyberbeveiliging:

 • De wereldwijde markt voor cyberbeveiliging zal tegen 2023 $248,26 miljard bedragen (Statista) en $300 miljard tegen 2024 (Global Market Insights) – vanaf $ 120 miljard in 2017.
 • De wereldwijde uitgaven voor digitale beveiligingsproducten zullen naar verwachting stijgen van 103,1 miljard dollar in 2019 tot 133,8 miljard dollar in 2022 (IDC-rapport).

Om fraude, informatielekken, malware, ransomware, phishing en social engineering te voorkomen, investeren verschillende organisaties over de hele wereld in cybersecurity.  In de nabije toekomst zullen er nieuwe beschermingsmanieren ontstaan ​​met hashprotocollen, machine learning-algoritmen voor fraudedetectie, blockchain-gebaseerde oplossingen.

10. IT-outsourcing

Aangezien IT-outsourcing gekwalificeerde developers biedt tegen lagere kosten in verschillende regio’s en specialisaties, kiezen steeds meer organisaties wereldwijd hiervoor in plaats van in-house developers. Volgens de voorspellingen van ‘Technavio‘ in 2018 zal de marktomvang in 2022 $409 miljard bedragen.

Uit het onderzoek van ‘Technavio‘ bleek ook dat de toenemende vraag naar optimalisatie van bedrijfsprocessen één van de belangrijkste drijfveren zal worden in 2020-2021.

Aangezien mobiele- en webontwikkeling professionals in verschillende IT-domeinen vereisen, zoeken bedrijven niet alleen programmeurs, maar ook testers, oplossingsarchitecten, UI / UX-ontwerpers, bedrijfsanalisten, consultants, marketeers en projectmanagers.

Conclusie

De technologische wereld ontwikkelt zich snel en verandert onze manier van leven en werken.  Mobiele en web-apps, IoT-platforms, AI-compatibele programma’s, 5G, op blockchain gebaseerde systemen en vele andere technische producten worden gebruikt om verschillende zakelijke uitdagingen op te lossen.

Ze bieden veel voordelen en helpen bedrijven ook om aan industriële specifieke behoeften te voldoen en de kosten te verlagen.  De komende jaren zien we de snelle acceptatie van verschillende innovatieve technologieën.

Mocht u nou vragen hebben of gewoon even willen sparren. Neem dan gerust contact met ons op. Bedankt voor het lezen! 

#python

#blockchain

#tech-trends

#software-development

#software-development-trends

#blockchain

#technology-trends-2020

#top-technology-trends-2020

#it-outsourcing

#NAEDIT

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Open WhatsApp chat
1
Even snel WhatsApp contact?
Interessant artikel en weten wat NAEDIT voor u kan betekenen? Start dan snel een gesprek via WhatsApp!